Logo Huis voor de Kunst

Svetlana Tartakovska

Bekijk als

Svetlana Tartakovska (1979) woonde tot haar dertiende in haar geboortestad Berditchev nabij Kiev (Oekraïne). In Rusland kreeg ze op jonge leeftijd teken- en schilderles en werd ze onderwezen in de verhalen, sprookjes, sagen en legenden van de Russische cultuur. Na de val van de Berlijnse muur ging ze met haar ouders in Frankfurt in Duitsland wonen en volgde aldaar het gymnasium. In 2000 emigreerde Svetlana naar Nederland en studeerde aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen en de Art Academy in Florence.

Svetlana haar schilderijen verenigen twee werelden van de Russische cultuurgeschiedenis en het Nederlandse realisme. Haar levenservaring vermengd met hedendaagse gebeurtenissen werken door in haar mysterieuze schilderijen. Daarmee geeft ze het huidige realisme nieuwe impulsen, waarbij haar klassieke artistieke principes het uitgangspunt vormen.

Ze wil door middel van realistische schilderijen waarin de mens een hoofdrol speelt universele gevoelens weergeven. Haar schilderijen laten haar streven zien om diepe emoties op een technisch kwaliteitsvolle wijze vast te leggen. Deze 'gevoelige' schilderijen stimuleren de beschouwer om deze emoties op een eigen manier te ervaren en te interpreteren.

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard